Den rutinerede garde sikrede Danmark en EM-billet i en overbevisende kamp, hvor slovenerne blev sat på plads.

Der var lagt op til en vaskeægte gruppefinale mod Slovenien fredag aften, hvor det var altafgørende for Hjulmands tropper at få en sejr. Og det må siges at det danske landshold leverede.

På trods af et dårligt 2023 med tvivlsomt spil og for nyligt også skader til bærende profiler som Simon Kjær, Christian Eriksen og Rasmus Højlund mødte de danske herrer op i Parken til en mandfolkepræstation.

Den gamle garde slog til

Det var de rutinerede herrer der viste vejen, hvor specielt Thomas Delaney og Yussuf Poulsen bør fremhæves. Joakim Mæhle var også en af dem der gik forrest, og han fik også bragt Danmark i front i første halvleg.

Alt gik dog ikke efter planen, og kort tid før pausen kom der et gisp igennem publikum, da slovenerne udlignede på et frispark, hvor Schmeichel ikke så for heldig ud.

Overordnet set var det dog Danmarks kamp. Landsholdet havde godt styr på det, hvor specielt den rutinerede garde tog ansvar. Det gælder ikke mindst Thomas Delaney, der dukkede op da Danmark havde allermest brug for det. Kampen igennem løftede han de andre spillere op, men han var også limen på landsholdet. Ham der holdte det sammen, inden han selv scorede det afgørende mål. Et vaskeægte Delaney-mål, og et mål der både sikrede Danmark en EM-billet samt en Man Of The Match-award.

Danmark vinder gruppen

2-1 blev det altså til over slovenerne, og Danmark vinder dermed Gruppe H inden den sidste runde er færdigspillet. Sidste opgave venter på mandag, hvor de rød-hvide skal en tur til Nordirland. Her må det forventes at Kasper Hjulmand blander kortene, og giver plads til nogle af de nye ansigter.

EM-slutrunden til sommer bliver Danmarks 16. slutrunde. Således har Danmark været med til ni EM-slutrunder, og turneringen i Tyskland bliver dermed den tiende. Derudover har Danmark deltaget i seks VM-slutrunder.