Expekt

England er klar til EM-finalen efter en dramatisk sejr over Holland i semifinalen. En sen scoring fra indskiftede Ollie Watkins sikrede en nervepirrende 2-1 sejr for England, der nu ser frem til at møde Spanien i finalen på søndag.

Kampen, der fandt sted på Signal Iduna Park i Dortmund, startede med en chokåbning fra Hollands Xavi Simons. Efter blot syv minutter erobrede Simons bolden fra Declan Rice og sendte et vidundermål afsted fra 21 meter, som efterlod den engelske keeper Jordan Pickford chanceløs.

Men England lod sig ikke slå ud af den tidlige scoring. Gareth Southgates tropper tog hurtigt kontrol over kampen og begyndte at presse det hollandske forsvar. Dette pres gav pote efter 18 minutter, da Harry Kane blev nedlagt i feltet af Denzel Dumfries. Efter et VAR-tjek blev der dømt straffespark, som Kane eksekverede på typisk manér og bragte balance i regnskabet.

Åben og spændende første halvleg

Første halvleg var fyldt med chancer til begge hold. Phil Foden ramte stolpen, og Denzel Dumfries havde en hovedstødsmulighed, der gik på overliggeren. Det var en åben kamp, hvor begge hold jagtede føringen.

Anden halvleg var mere taktisk og afventende, med begge hold forsigtige med at tage unødvendige risici. Hollands Virgil van Dijk havde en stor chance foran mål, men Pickford stod i vejen. På den anden side havde Bukayo Saka en scoring annulleret for offside.

Watkins’ Øjeblik

Da kampen syntes at være på vej mod forlænget spilletid, skete det utrolige. Indskiftede Ollie Watkins, som blev sendt på banen i det 81. minut, dukkede op i overtiden og sendte bolden i netmaskerne fra en spids vinkel. Den sene scoring sendte de engelske fans i ekstase og Holland i desperation.

Hollands sidste pres i de døende minutter var forgæves, og England kunne juble over deres anden EM-finale i træk. Den udskældte engelske træner Gareth Southgate viste stort mod og taktisk kløgt ved at skifte Kane og Foden ud, hvilket i sidste ende blev afgørende. Måske han vinder folkets opbagning til finalen?

Vejen til Finalen

Englands rejse til finalen har været præget af stærkt forsvarsspil, effektivitet foran mål og evnen til at præstere under pres. Med spillere som Harry Kane, der har været en pålidelig målscorer, og nu Ollie Watkins, som har vist sin målnæse, står England godt rustet til finalen mod Spanien.

Finalen mod Spanien spilles på søndag klokken 21:00 i Berlin, og hele England håber på, at dette bliver året, hvor “It’s Coming Home” bliver en realitet.

Finalen bliver et spændende opgør mellem to af Europas stærkeste hold. Spanien har vist sig som det bedste hold ved denne slutrunde. De viste også deres klasse ved at besejre Frankrig 2-1 i semifinalen, hvor specielt 16-årige Lamine Yamal viste sig frem fra sin bedste side. Det bliver en kamp mellem Englands strukturerede og fysiske spil mod Spaniens tekniske og kreative tilgang.

Du kan se finalen på TV 2 og TV 2 Play med optakt fra klokken 19:30. Det bliver uden tvivl en uforglemmelig aften for fodboldfans over hele verden.