Expekt

Danmark leverede en imponerende indsats mod England i deres anden gruppekamp ved EM 2024, hvilket resulterede i en 1-1 uafgjort, der holder de danske drømme om avancement i live. I en kamp der blev spillet på Deutsche Bank Park i Frankfurt, viste det danske hold stor kampgejst og gav England kamp til stregen.

England startede kampen stærkt og bragte sig foran tidligt med et mål af Harry Kane efter en defensiv fejl fra Victor Kristiansen. Men det danske hold lod sig ikke ryste, og Morten Hjulmand udlignede med et flot mål i 34. minut efter et fremragende spark fra distancen. Denne scoring viste Danmarks evne til at udnytte de få chancer, der opstod mod et stærkt engelsk forsvar​.

Det danske forsvar stod stærkt

Kampen var præget af intensitet og fysik, hvor især Danmarks defensiv, anført af Andreas Christensen og Kasper Schmeichel, stod solidt imod det engelske pres. England havde flere gode muligheder, men Schmeichel leverede flere afgørende redninger, der holdt Danmark inde i kampen​.

Danmark er nu nummer to i gruppe C med to point, mens England fører gruppen med fire point. Med dette resultat har Danmark gode chancer for at avancere til knockout-fasen, afhængigt af resultaterne i de andre gruppekampe. Den sidste gruppekamp mod Serbien bliver altafgørende, og danskerne kan selv afgøre deres skæbne med en sejr​.

Rosende ord fra Kasper Hjulmand

Træner Kasper Hjulmand roste efter kampen sine spillere for deres indsats og fremhævede den taktiske disciplin, der gjorde det muligt at holde stand mod et stærkt engelsk hold. “Vi viste stor karakter og holdånd. At tage point mod et hold som England viser, at vi kan spille med de bedste,” sagde Hjulmand efter kampen​.

Danmark der leverede en flot præstation kampen igennem, hvor de flere gange undervejs dominerede englænderne, kan nu klappe sig slev på skuldrene og se frem til sidste gruppekamp mod Serbien. En kamp der bliver altafgørende for Danmarks videre avancement.

England må nu evaluere deres præstationer og finde løsninger for at sikre en sejr i deres sidste gruppekamp mod Slovenien for at garantere deres videre avancement i turneringen.

Danmark spiller på tirsdag kl 21.00 den afgørende kamp mod Serbien i München, mens englænderne tager imod Slovenien på samme tidspunkt.