Expekt

Det danske landshold leverede en rædderlig kamp mod Nordirland, hvor ikke meget fungerede for Hjulmand og co.

Danmark havde allerede før kampen mod Nordirland kvalificeret sig til EM 2024 som gruppevinder i Gruppe H. Dog var der ikke meget vindermentalitet over mandagens kamp. Tværtimod. Danskerne virkede modløse og forvirrede, og lignede slet ikke et hold, der er klar til at møde de bedste landshold i Europa.

Danmark taber til nummer 75 på verdensranglisten

Og ja, Kasper Hjulmand havde ruteret heftigt i truppen, hvor mange nye ansigter fik plads. Det ændrer dog ikke på det faktum, at Danmark tabte 0-2 til verdens nummer 75. Et hold der ellers kun har formået at få point i to andre kampe i denne kvalifikation. Nemlig mod San Marino.

Det er altså hverken Kylian Mbappé eller Jude Bellingham Danmark stod over for, men en kan kun gisne om hvad der ville ske, hvis Danmark skulle løbe ind i en modstander som Frankrig eller England i disse dage.

Schmeichel leverede en indsats langt under standard, og kunne reelt set godt have stoppet det ene mål. Forsvaret var helt ved siden af for ikke at tale om angrebsspillet som var tandløst og uden mod.

Indskiftning af de rutinerede gav ikke pote

Selv ikke et formationsskifte og indskiftning af mere rutinerede kræfter som Thomas Delaney, Jannik Vestergaard og Pierre-Emile Højbjerg var nok til at vende skuden.

Det blev altså til en aften i Belfast som vi hurtigt bør glemme. Danmark er kvalificeret til EM, uden på nogen måde at imponere. Kasper Hjulmand har dermed meget at se til frem til sommer, hvor der skal helt andre boller på suppen, hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om medaljer.