Expekt

Der skulle tre point på kontoen for Danmark i aftenens kamp mod Kasakhstan. Hvert fald hvis Hjulmand og co. skulle gøre sig nogle forventninger om at komme til EM næste sommer. Og tre point kom der.

På et propfyldt Parken leverede de rød-hvide en kamp på det jævne, der til tider skabte bekymring. Vi så generelt et dansk landshold i kontrol, men som på samme tid havde svært ved at komme til målchancer. Heldigvis skete der heller ikke meget den anden vej, hvor Schmeichel stort set stod uden arbejde i hele første halvleg.

Kampens bedste spiller var Robert Skov, der spillede hans første landskamp i år. Han imponerede til og mærke med to fremragende mål, og havde dermed en afgørende fod med i Danmarks flotte resultat. Et resultat der altså praktisk talt sender Danmark til EM.

Danmark gik til pause med en 2-0

Det var dog Jonas Wind der stod for den forløsende 1-0 scoring, da han i det 36’ minut fik skovlet bolden i kassen fra en halv chance. Et vigtigt mål der bragte jubel hos de fremmødte roligans på en kold efterårsaften i hovedstaden. Noget kunne desuden tyde på, at Wind har fundet opskriften for at score mål på landsholdet. Hvert fald når Danmark spiller på hjemmebane. Det var således tredje kamp i træk i Parken, at Jonas Wind scorede for Danmark. Både Nordirland, San Marino og nu Kasakhstan har han altså nettet mod.

Fansene fik i øvrigt en smuk scoring at gå til på pause på. I det sidste sekund af første halvleg viste Højlund et glimt af, hvorfor Manchester United i sommers købte ham for over en halv milliard kroner. Med en fremragende detalje trak han forbi den kasakhiske forsvarsspiller, inden han fandt Robert Skov, der tog et træk og sendte den i kassen med højrebenet.

Som Morten Bruun sagde det. En perfekt slutning på en uperfekt halvleg.

Forløsende start på anden halvleg

De fleste danske fodboldseere kan sikkert huske, hvordan det gik sidste gang mod Kasakhstan. Det er hvert fald helt sikkert at de danske spillere kunne. Derfor var det også ekstra forløsende, da Robert Skov gjorde det til 3-0 allerede tre minutter inde i anden halvleg. Christian Eriksen fandt Skov i dybden med en ren verdensklasseaflevering, der flænsede det kasakhiske forsvar op. Skov var derfra kølig, da han passerede keeperen hos de gulblusede for anden gang i kampen.

Der kom lidt slinger i valsen efter en times spil, hvor kasakherne fik gjort det til 3-1 efter et flot opspil, hvor bolden blev sendt dybt i højre side, hvorefter bolden røg på tværs til en helt fri Yan Vorogovskiy.

Det blev dog ikke til mere, og med sejren i aften har Danmark med stor sandsynlighed sikret sig en billet til næste års EM-slutrunde. Matematisk kan de allerede afgøre det på tirsdag ved at slå San Marino, mens Finland og Kasakhstan skal spille uafgjort.

De danske drenge kan derfor skifte fokus til at satse på førstepladsen i gruppen frem for blot at kvalificere sig. Det bliver således en skæbnesvanger kamp om en måned, når gruppens førsteplads fra Slovenien kommer på besøg i Parken.