Danmarks U19 landshold i fodbold var tæt på at kvalificere sig til U19 EM 2023, men 4 mål gjorde forskelllen. Danmark endte på 2. pladsen, mens Spanien toppede gruppen.

Italien, Grækenland, Island, Norge, Polen, Portugal og Spanien har vundet deres respektive UEFA European Under-19 Championship elite round-grupper og er klar til finalerne fra den 3. til 16. juli på Malta. De 27 hold, der klarede sig videre fra kvalifikationsrunden, sluttede sig til topseedede Portugal, der gik ind i dette trin, og er blandt holdene, der nu er klar til finalerne. Island, der slog forsvarende mestre England ud og kvalificerede sig for første gang, vil også være med i turneringen.

Spaniens U19 landshold sætter rekord

Spanien har sat en ny rekord ved at kvalificere sig til turneringen for 13. gang siden skiftet til U19-klassifikationen. Tidligere U19-mestre involveret i finalen vil være Spanien, Italien og Portugal. Italien, der nåede semifinalerne sidste år, er det eneste hold af de otte hold, der deltog i 2022-finalen, som er klar til finalerne i år.

Finalen afholdes i Malta

Gruppevinderne kvalificerer sig til finalen, og Malta, som er værter for turneringen, er allerede kvalificeret. Turneringens lodtrækning vil finde sted den 19. april på Manoel-teatret i Valletta. For Danmark betyder det, at de skuffende vis ikke skal spille med om turnering. Men landsholdets flotte præstation kan de danske tropper være stolte over.