Expekt

Med et nervepirrende 0-0 resultat mod Serbien, sikrede Danmark sig en plads i EM 2024 1/8-finalen. Det var en aften præget af dramatik og spænding på Allianz Arena, hvor 25.000 danske fans skabte en elektrisk atmosfære.

Danmark er slutspilsklar efter slid og slæb

Det danske herrelandshold skulle blot bruge et enkelt point for at avancere til næste runde, og det blev opnået efter en kamp, der bød på få målchancer, men masser af intensitet. Træner Kasper Hjulmand havde forberedt sine tropper på en kamp, hvor defensiven var i fokus, og det danske forsvar stod stærkt imod serbiske angreb.

Christian Eriksen, der spillede sin 133. landskamp, var tæt på at bringe Danmark foran med et langskud midtvejs i første halvleg. Jonas Wind fik bolden i nettet efter en hjørnesparkskombination, men målet blev annulleret, da bolden havde forladt banen.

Karantæne i Fødselsdagsgave

Midtbanespilleren Morten Hjulmand, der fejrede sin 25-års fødselsdag, modtog et gult kort, hvilket betyder karantæne i den næste kamp. Det var en hård pille at sluge for en spiller, der har været en åbenbaring for Danmark under EM, og noget som kommer til at give Kasper Hjulmand panderynker til næste kamp, der altså bliver mod værtsnationen fra Tyskland.

Serbisk modstand og fansenes pibekoncert

Serbien kom ud med fornyet energi efter pausen og satte det danske forsvar under pres. Et selvmål af Joachim Andersen blev heldigvis annulleret for offside i opspillet. Den serbiske fanskare viste deres utilfredshed med en pibekoncert rettet mod deres egne spillere, og den serbiske landstræner forsøgte at ændre kampbilledet ved at skifte flere angribere ind.

Aleksandar Mitrović, der to gange faldt i det danske felt og modtog et gult kort for film, skabte drama mod slutningen af kampen. De danske spillere kæmpede for at holde Serbien fra at score, og Kasper Schmeichel leverede flere vigtige redninger, der altså holdte Danmark i turneringen.

Slutresultat og videre til Dortmund

Kampen endte målløs, hvilket betød, at Danmark sikrede sig andenpladsen i gruppe C på grund af en sjælden tiebreak-regel. De danske fans kan nu rette blikket mod Dortmund, hvor de skal møde værtsnationen Tyskland i 1/8-finalen på det ikoniske Westfalenstadion. En kamp der uden tvivl bliver en enorm udfordring for Hjulmands tropper. Tyskland er på forhånd en af de helt store favoritter til at vinde turneringen, og at møde dem på hjemmebane bliver selvfølgelig ikke en nem opgave for Danmark.

Danmark ser frem mod Tyskland

De danske fans kan nu se frem til endnu en spændende kamp mod Tyskland på lørdag, og de håber, at holdet kan genfinde den form og energi, der har bragt dem videre til 1/8-finalen. England undgår samtidig de stærkeste hold i næste runde efter at de spillede uafgjort med Serbien, men skal forbedre deres præstationer, hvis de vil fortsætte med at drømme om EM-guldet.