Expekt

I en spændende EM-kamp formåede Danmark at sikre sig et flot point mod England, et resultat der efterlod den danske træner Kasper Hjulmand med en blanding af tilfredshed og hvad-der-kunne-have-været. På pressekonferencen efter kampen afslørede Hjulmands refleksioner en dyb følelse af stolthed over hans holds præstation.

“Jeg kan ikke sige, at vi er skuffede. Men det er en skam. Der var et resultat, som vi kunne have fået. Jeg kan ikke sige, at vi er skuffede, fordi vi gjorde det godt. Vi havde en god fornemmelse omkring denne kamp, og vi troede, at vi kunne vinde. Jeg synes, vi spillede godt,” sagde Hjulmand, der altså kan glæde sig over at det danske landshold slog tilbage ovenpå den kritik de modtog efter den første kamp mod Slovenien.

Hjulmand understregede vigtigheden af at opretholde det niveau af spil, der blev vist mod England i fremtidige kampe i turneringen. “Det vigtigste for mig er, at vi spiller som vi gjorde i dag i de kommende kampe. Vi kan vinde, vi kan tabe. Men at spille som dette, som vi gjorde i dag, er det vigtigste. Vi gjorde det godt.”

En fremtrædende spiller var Pierre-Emile Højbjerg, som var instrumental i Danmarks midtbane og drev holdet fremad med sin beslutsomhed og færdigheder. “Dette var Pierre på sit bedste. Han er involveret, han kæmper, han sender signaler. Både til spillere, fans og hele arenaen. Vi har set det før med ham, når han når dette niveau. Han bærer bare hele holdet på en fantastisk måde. Han havde en stor indflydelse på kampen,” sagde Hjulmand efter kampen, hvor den danske landsholdspiller havde leveret endnu en kamp på absolut højeste niveau.

Også landstrænerens navnebror fik et par fine ord med på vejen efter Morten Hjulmands flotte og ikke mindst ekstremt vigtige scoring mod England. “Den måde han kom til landsholdet på, har vist, at han er en spiller, der vil involveres. Han holder sig ikke tilbage. Og han gør alt for at vise, at han hører til her. Han spiller meget godt sammen med Pierre. De gør spillet levende. Og han har ikke engang vist sit topniveau endnu.”

Hjulmand håber at danskerne kan fortsætte det flotte spil fremadrettet i turneringen og at de viser den samme form for passion og udtryk i spillet.

En ting er sikkert. Efter sådan et flot resultat kan EM-feberen for alvor begynde i Danmark, og fortsætter danskerne dette spil mod Serbien på tirsdag, kan vi muligvis få Danmark at se i knockoutfasen også. Den altafgørende kamp fløjtes i gang kl 21.00 tirsdag aften, hvor England samme tid tager imod Slovenien.