Expekt

Portugal fik en dramatisk start på deres EM 2024-kampagne med en sen 2-1 sejr over Tjekkiet i deres åbningskamp i Gruppe F. En sen scoring af det unge talent, Francisco Conceição, sikrede de tre point for det portugisiske hold.

Kampen der blev spillet tirsdag aften, vil blive husket for flere historiske øjeblikke. 41-årige Pepe blev den ældste spiller nogensinde ved et Europamesterskab, mens Cristiano Ronaldo satte rekord ved at deltage i sit sjette EM.

Portugal dominerede kampen fra start, men havde svært ved at omsætte boldbesiddelsen til mål. Den første halvleg sluttede uden scoringer, på trods af flere gode chancer til portugiserne. Tjekkiets stod i den solid blok, og gjorde livet svært for portugiserne, der kæmpede med at komme igennem. Målmand Jindřich Staněk leverede også flere vigtige redninger, især mod Cristiano Ronaldo, som var tæt på at score flere gange.

Tjekkiet chokerer i anden halvleg

Efter pausen fortsatte Portugal med at presse på, men det var Tjekkiet, der først fik hul på bylden. I det 62. minut sendte Lukas Provod et flot skud afsted fra kanten af feltet, som gik ind bag Diogo Costa i det portugisiske mål. Denne chokscoring kom stik imod spil og chancer.

Kun syv minutter senere fik Portugal udlignet på dramatisk vis. Et indlæg fra Nuno Mendes blev først reddet af Staněk, men hans redning ramte uheldigvis forsvarsspiller Robin Hranac og gik i mål til stillingen 1-1.

Unge Francisco Conceição afgør kampen få minutter efter indskifning

Kampen så ud til at ende uafgjort, men dybt inde i overtiden steg Francisco Conceição til lejligheden. Efter kun få minutter på banen, fangede han en løs bold i feltet og sendte den i mål til stor jubel for de portugisiske fans.

Sejren betyder, at Portugal nu ligger på andenpladsen i Gruppe F lige bag Tyrkiet, der tidligere på dagen havde besejret Georgien 3-1. Tjekkiet og Georgien befinder sig på bunden af gruppen uden point.

Kampen viste at Portugal har talentet og evnerne til at gøre sig gældende i turneringen, men også at de kan møde udfordringer mod hårdt kæmpende hold som Tjekkiet.

Portugal møder næste gang Tyrkiet på lørdag i en kamp, der kan blive afgørende for gruppens udfald. Tjekkiet vil forsøge at komme tilbage på sporet mod Georgien.

Denne sejr giver Portugal en tiltrængt selvtillidsboost, men de skal forbedre deres effektivitet foran mål, hvis de vil gøre sig håb om at gentage succesen fra 2016 og løfte trofæet igen.

Kampdetaljer

  • Portugal 2-1 Tjekkiet
  • 0-1: Lukas Provod (62′)
  • 1-1: Robin Hranac (selvmål, 69′)
  • 2-1: Francisco Conceição (90’+2)