Expekt

England skrabede sig endnu engang videre efter, mens Holland leverede et flot comeback mod Tyrkiet.

De engelske fans fik noget at en rutsjebanetur lørdag aften, da de kunne se deres elskede landshold kvalificere sig til semifinalen efter at komme bagud i det 75. minut. Herfra gik der dog kun fem minutter inden Bukayo Saka fik udlignet regnskabet. Det førte til forlænget spilletid og til sidst en straffesparkskonkurrence. Her var England skarpest og vandt 5-3, hvilket sikrede dem en plads i semifinalen.

Kampforløb: England – Schweiz

Kampen startede taktisk og forsigtigt fra begge hold, og første halvleg endte uden store chancer. Schweiz pressede højt fra starten, men som halvlegen skred frem, overtog England mere og mere kontrollen over kampen.

I anden halvleg kom der mere liv i opgøret, da Embolo i det 75. minut udnyttede en fejl i det engelske forsvar og bragte Schweiz foran. England reagerede hurtigt, og Bukayo Saka scorede et flot mål fem minutter senere, som bragte balance i regnskabet.

Forlænget spilletid bød på få chancer, men Declan Rice var tæt på med et langskud, som Schweiz’ målmand Yann Sommer reddede flot. Schweiz var også tæt på at score, da Xherdan Shaqiri ramte træværket direkte på et hjørnespark. Det hele skulle afgøres på straffesparkspletten, hvor England var mest præcise og dermed avancerede til semifinalen. Efter kampen florerede der billeder af Jordan Pickfords vandflaske, hvor man kunne se instruktioner til hvilken side han skulle kast sig alt efter hvilken schweizisk spiller, der skulle sparke.

Kampforløb: Holland – Tyrkiet

I den anden kvartfinale sikrede Holland sig også en plads i semifinalen efter en sejr på 2-1 over Tyrkiet. Kampen startede med hollandsk dominans, men Tyrkiet kom stærkt tilbage og spillede med lidenskab og aggressivitet. Tyrkiet kom foran i det 35. minut med et hovedstødsmål af Samet Akaydin efter et smukt indlæg fra Arda Güler.

Holland var under pres og havde svært ved at skabe chancer indtil midt i anden halvleg, hvor Stefan de Vrij udlignede med et hovedstødsmål efter en standardsituation. Kort efter blev presset fra Cody Gakpo for meget for den tyrkiske forsvarer Mert Müldür, som scorede selvmål og dermed sikrede Hollands føring.

Hollands comeback

Efter udligningen dominerede Holland i en kort periode, hvor de lykkedes med at presse Tyrkiet tilbage. Gakpos pres førte til selvmålet, og herefter formåede Holland at holde stand trods et intenst pres fra Tyrkiet i de sidste 20 minutter. Tyrkiet var tæt på at udligne flere gange, men både forsvaret og målmand Bart Verbruggen stod imod og sikrede sejren.

Næste modstandere

England og Holland står nu over for hinanden i semifinalen, mens Frankrig og Spanien mødes i den anden semifinale. Kampene bliver intense, og begge nationer vil kæmpe hårdt for en plads i finalen. Det bliver spændende at se, om England kan slippe afsted med en lige så sløj præstation mod Holland, som det de har leveret indtil videre i turneringen.

EM i fodbold 2024 har allerede budt på masser af drama og spænding, og semifinalerne lover at blive lige så nervepirrende.