Expekt

England sneg sig akkurat videre til kvartfinalen ved EM i fodbold 2024 efter en skuffende og pinlig indsats mod Slovakiet, i en kamp som reelt skulle have givet avancement til østeuropæerne.

Efter gårsdagens kamp, hvor Danmark røg ind i UEFA’s VAR-maskine mod Tyskland kan man ikke andet end føle med de slovakiske fans i dag. Slovakerne kunne nærmest smage kvartfinalen efter de havde ført 1-0 hele aftenen mod et engelsk mandskab, der spillede en af de værste kampe til slutrunden. Ingen plan og oftest uden engagement fra de engelske spillere, der både virkede rådvilde og forvirrede.

Vi skulle derfor også helt hen i 95. minut, før en genialitet fra Bellingham ændrede kampens skæbne. Et flot saksespark der sendte England tilbage i kampen. Forlænget spilletid og blot et enkelt minut inde i tredje halvleg sikrede Harry Kane sejren, da han med hovedet sendte englænderne i front.

Derfra var det game over for slovakerne, der ikke havde mere energi eller offensiv power til at slå tilbage. England er derfor videre, og kan nu se frem mod en kvartfinale mod Schweiz. En kamp der må formodes at volde englænderne store problemer. Schweizerne har været en af turneringens helt store overraskelser, mens England på ingen måde har vist hvorfor de skulle have nogen form for favoritværdighed.

Det bliver derfor et interessant opgør. England er presset til at forbedre deres spil, hvis de skal undgå et EM-exit, mens schweizerne omvendt kan glæde sig over ikke at møde et engelsk mandskab der spiller op til deres bedste. Kampen spilles på lørdag kl 18.00 på Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf.