Expekt

Frankrig har kvalificeret sig til kvartfinalen med et sent mål mod Belgien mandag aften, hvor der på ingen måde var stjerneglimmer over det franske mandskab.

Det var således en noget lunken affære vi var vidne til i den tidlige ottendedelsfinale, hvor hverken Belgien eller Frankrig syntes at kunne finde nøglen til at dirke modstanderen op. Vi skulle derfor helt hen i det 85. minut, før indskiftede Kolo Muani sendte et skud mod kassen, som desværre for belgierne havnede i netmaskerne. Et skud der blev afrettet af 37-årige Jan Vertonghen, som altså blev noteret for et selvmål.

Kedelig kamp blev afgjort af selvmål

Det endte dermed 1-0 til Kylian Mbappé og Frankrig i en kamp der ikke vil gå over i historiebøgerne. Vi så i glimt Mbappés fart og talent, men det blev aldrig rigtig udfoldet i det franske angreb, der generelt havde svært ved at nedbryde Belgien. Omvendt kom der heller ikke meget fra belgierne, der må stå som en af turneringens helt store skuffelser efter at lave leveret langt under hvad man må forvente af et hold med de navne.

Panderynker for Deschamps

Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, må omvendt også være noget bekymret over at se hans hold levere en lunken indsats. Bevares. Belgien er ikke et dårligt landshold, men alligevel kan han ikke være helt tilfreds med holdets præstation generelt i slutrunden, hvor vi ikke har set sprudlende offensivt spil, som vi ellers tidligere har set fra franskmændene.

Nu gælder det for Frankrig om at få restitueret, inden de fredag aften skal op imod enten Portugal eller Slovenien, der spiller senere i aften.