Expekt

Frankrig vandt 1-0 over Østrig mandag aften, men på trods af sejren må rynkerne i Deschamps pande vokse en del, efter hvad der lignede en grim skade til holdets absolutte stjernespiller, Kylian Mbappé.

Frankrig tog altså tre vigtige point i en kamp, der godt kan vise sig at blive dyr for Frankrig. Verdens måske bedste fodboldspiller, Kylian Mbappé, kreerede det første mål, men ængsteligheden må være stor i Frankrig, da han desværre måtte udgå sidst i anden halvleg efter at have kommet galt afsted med næsen.

Griezmann slog hul i hovedet

Også Griezmann fik sig lidt af en tur, da han efter et hårdt skub røg ud i banden, og dermed slog hul i hovedet. Han fortsatte dog kampen, og så ikke videre ramt af uheldet, der dog betød at han spillede med hovedbind.

Frankrig kommer foran efter initiativ fra Mbappé

Frankrigs føringsmål kom da Mbappé i det 38. minut bestemte sig for at tage sagen i egen hånd. Den hurtige franskmand havde bevæget sig hen i Dembélés højre side, hvor bolden blev spillet til Frankrigs 10’er. Herfra satte han speed på og sendte et hårdt indlæg ind i feltet, hvor den ramte Maximillian Wöber i hovedet, hvilket desværre for Østrig rettede bolden af, så den efterfølgende havnede i nettet. Selvmål og 1-0 til Frankrig, der kunne gå til pause med en føring.

Ralf Rangnicks Østrig skulle dog vise sig at være en stærk modstander, og det lykkedes aldrig Frankrig at lukke kampen, selvom det til tider trak op til flere mål. Specielt Mbappé var farlig i flere situationer, og kunne med lidt mere held havde scoret et mål eller to.

Mbappé i sammenstød med Danso

I stedet ramte uheldet verdensstjernen i det 85. minut. Her må der have gået et kollektivt chok igennem hele den franske nation, da deres talisman lå og vred sig i græsset efter et uheldigt sammenstød med Østrigs Kevin Danso. Kampen blev sat på pause, og dømt ud for billederne var Mbappé i store smerter. Den franske landsholdstrøje havde skiftet farve fra hvid til rød, i det han blødte ret kraftigt fra næsen, der godt kunne se ud som om den havde brækket.

Hvorvidt Mbappé brækkede næsen eller ej ved vi ikke endnu. Hvis han har brækket næsen, bliver spørgsmålet, om det får betydning for hans tilgængelighed til Frankrigs næste kamp på fredag mod Holland.

Skulle franskmændene måtte undvære Mbappé ville det selvsagt være et stort tab for les Bleus, der dog har en overflod af talent i truppen. Dog finder de ingen på samme niveau som den nytilkomne Real Madrid spiller, der før hans skade spillede en flot kamp.

Det gjorde østrigerne også, men desværre for dem var det ikke nok til point. Østrig spiller ligesom Frankrig deres næste kamp på fredag, hvor de står overfor Polen kl. 18.00. Tre timer senere går det løs i Leipzig, når Holland og Frankrig altså tørner sammen i en kamp om førstepladsen i gruppe D. Vi får at se om det bliver med eller uden Kylian Mbappé på banen.