Expekt

Efter en målløs affære skulle vi helt ud i straffesparkskonkurrence før de franske tilskuere kunne juble i Hamborg. Les Bleus er nu klar til EM-semifinalen, hvor de møder Spanien.

Kvartfinalen til EM i fodbold 2024 mellem Portugal – Frankrig skulle vise sig at blive en noget taktisk affære, hvor begge mandskaber kæmpede med at tilspille sig de helt store chancer i kampen. Vi skulle dermed helt ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrencen, før Frankrig kunne sikre sig en plads til semifinalen ved EM 2024.

En Chancefattig og Nervøs Kamp

Fra kampens start var det tydeligt, at begge hold spillede med en vis forsigtighed. Frankrig viste initiativ og forsøgte at dominere spillet, men det portugisiske forsvar, anført af den erfarne Pepe, holdt stand mod angrebene fra Kylian Mbappé og hans holdkammerater. Det var en kamp præget af taktisk spil og få chancer, hvor første halvleg forløb uden de store højdepunkter.

Anden Halvleg Bringer Flere Chancer

Efter pausen åbnede kampen sig en smule, og der kom flere muligheder for begge hold. Portugals Bruno Fernandes var tæt på at bringe sit hold foran, men Frankrigs målmand Mike Maignan leverede en flot redning. Vitinha fik også en stor chance, men endnu engang stod Maignan i vejen med en imponerende redning.

På den anden side havde Randal Kolo Muani en gylden mulighed for at score for Frankrig, men hans skud blev blokeret af en glidende tackling fra Ruben Dias. Kylian Mbappé havde også sine chancer, men den franske stjerne kunne ikke finde nettet og blev til sidst udskiftet i den forlængede spilletid.

Forlænget Spilletid og Straffesparkskonkurrence

I den forlængede spilletid havde Portugal en stor chance, da João Félix kom tæt på med et hovedstød, der dog ramte sidenettet. Begge hold virkede trætte, og ingen formåede at score, hvilket førte til, at kampen måtte afgøres på straffespark.

Straffesparkskonkurrencen blev en nervepirrende affære. Ousmane Dembélé, Youssouf Fofana, Jules Koundé, Bradley Barcola og Theo Hernández scorede alle sikkert for Frankrig. For Portugal scorede Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva og Nuno Mendes, men João Félix misbrugte sit forsøg, hvilket blev kampens afgørende moment.

Frankrig Klar til Semifinalen

Med sejren er Frankrig nu klar til at møde Spanien i semifinalen, som spilles tirsdag i München. Kampen mod Portugal viste, at det franske hold har både dybde og nerver af stål, når det virkelig gælder. For Portugal og Cristiano Ronaldo er turneringen slut, og de må tage hjem med en skuffelse over ikke at have nået længere.