Expekt

Gruppe C ved EM 2024 afsluttedes med to målløse kampe, som sikrede England førstepladsen og Danmark andenpladsen. På trods af udfordringer undervejs lykkedes det begge nationer at avancere til knockout-fasen.

England toppede Gruppe C

England sluttede som nummer et i gruppe C efter en svær 0-0 kamp mod Slovenien tirsdag aften. Det var på forhånd forventet at Gareth Southgates mandskab skulle dominere gruppen, men usammenhængende præstationer gjorde, at de skulle bruge et resultat i sidste kamp for at sikre sig førstepladsen.

Bukayo Saka havde et mål annulleret for offside, og Harry Kane var tæt på at score, men der skulle gå hele 30 minutter, inden England kunne registrere sit første skud på mål. Slutresultatet var dog nok til at sikre fem point og gruppens førsteplads, men efterlod stadig mange spørgsmål om holdets form og evne til at levere i de kommende runder.

Danmark sluttede som nummer to

Danmark sikrede sig andenpladsen i gruppe C efter en 0-0 kamp mod Serbien. Det danske hold skulle blot bruge et enkelt point for at avancere, og de formåede at holde stand mod et aggressivt serbisk hold.

Christian Eriksen spillede sin 133. landskamp og overhalede dermed Simon Kjær som den mest spillende mandlige landsholdsspiller i Danmarks historie. Kasper Hjulmands tropper viste defensiv styrke, men offensivt manglende de skarphed. Jonas Wind fik et mål annulleret, og Morten Hjulmand modtog et gult kort, som giver karantæne i næste kamp.

Slovenien må vente i spænding

Slovenien, der også spillede 0-0 mod England, endte på tredjepladsen i gruppe C med tre point. De skal nu vente på resultaterne i de øvrige grupper for at se, om de kan avancere som en af de bedste tredjepladser.

Serbien skuffede

Serbien sluttede som nummer fire i gruppen med to point og er dermed ude af turneringen. Trods støtte fra deres fans og en kamp præget af drama, formåede de ikke at sikre den nødvendige sejr mod Danmark.

Englands fremtidige modstandere

Som gruppevindere vil England møde et hold, der sluttede på tredjepladsen i en anden gruppe. Deres potentielle modstandere inkluderer Holland, Slovakiet, Rumænien, Tyrkiet og Tjekkiet. Især Holland, der overraskende sluttede på tredjepladsen i gruppe D, udgør en spændende udfordring for Southgates tropper.

Danmark møder Tyskland i svær udfordring

Danmark skal møde værtsnationen Tyskland i 1/8-finalen, en kamp der bliver spillet på det ikoniske Westfalenstadion i Dortmund. Danske fans ser frem til endnu en spændende kamp og håber, at holdet kan levere en stærk præstation mod en af turneringens absolutte favoritter.