Danmark er en del af Gruppe 3 i UEFA U19 EM Elite Runde, hvor holdet vil konkurrere mod Ukraine, Spanien og Luxembourg.

Gruppevinderen går videre til turneringen i Malta i juli 2023. Danmark har kvalificeret sig til Elite Runden, som en af de bedst placerede 2. pladser i kvalifikationsrunden i efteråret 2022. Landsholdet sluttede som nummer to i Gruppe 8 med syv point i tre kampe.

Danmarks vej til U19 EM kvalifikation

Kvalifikationen består af to runder, en kvalifikationsrunde i efteråret 2022 og en Elite-runde i foråret 2023. Bortset fra Malta, som er kvalificeret som værter, deltog 52 af de resterende 54 UEFA-medlemslande i kvalifikationen. Rusland blev udelukket fra turneringen på grund af den igangværende invasion af Ukraine, mens Liechtenstein valgte ikke at deltage.

Danmark var et af ​​de 52 hold, der deltog i kvalifikationsrunden. Danmark blev placeret i gruppe 3 sammen med Ukraine, Spanien og Luxembourg. Elite-runden består af 28 hold, hvor de 27 hold, der gik videre fra kvalifikationsrunden, går sammen med det bedste seedede hold, Portugal, som træder ind på dette tidspunkt. De syv gruppevindere vil kvalificere sig til slutrunden i juli 2023 sammen med Malta.

Tidligere U19 EM præstationer

Tidligere vindere af U19-mesterskabet, der er med i kvalifikationen, inkluderer Spanien, Frankrig, Tyskland, Italien, Portugal, Serbien og Ukraine. England vandt mesterskabet i 2022 efter at have besejret Israel i finalen og er også værter for turneringen.

Frankrig og Spanien har tidligere kvalificeret sig 12 gange til turneringen siden skiftet til U19-klassifikation. Danmark, Island, Letland og Luxembourg er alle på jagt efter at kvalificere sig til deres første U19-mesterskab, mens Estland og Nordirland tidligere kun har deltaget i slutrunderne som værter.


Georgien - Luxembourg
Grækenland - Kasakhstan