Expekt

Kasper Hjulmand har nu truppen klar til Danmarks afgørende EM-kvalifikationskampe mod Slovenien og Nordirland.

Det danske landshold står over for de sidste to EM-kvalifikationskampe, og en sejr mod enten Slovenien eller Nordirland er nok til en EM-billet. Der skal dog helst to sejre på bordet, hvis Danmark vil gøre sig forhåbninger om en førsteplads i gruppen og dermed en bedre seedning til EM.

Danmark må desuden klare sig uden den danske anfører Simon Kjær, der for nyligt blev muskelskadet, og derfor ikke når at blive klar. Ind er i stedet kommet Jannik Vestergaard, der til dagligt har sin gang i Englands andenbedste række for Leicester.

Der blev desuden også plads til Anders Dreyer og Victor Kristiansen, som ellers ikke har været med på landsholdet gennem længere tid. Dreyer har været fremragende kørende for Anderlecht på det seneste, hvilket ikke er gået landstrænerens næse forbi. Således har den formstærke dansker scoret fem gange i de seneste tre kampe for Anderlecht, hvor han har generelt har haft en fremragende sæson. Det er første gang i to år at han er udtaget til landsholdet.

Victor Kristiansen har vist gode takter i Bologna, og han har derfor også fået et opkald fra Hjulmand.

Det betyder at Jesper Lindstrøm, Elias Jelert og Morten Hjulmand har måtte vige pladsen. Hjulmand har desuden efterudtaget Matt O’Riley, Mohamed Daramy og Morten Hjulmand. Det kan altså blive til debut til førstnævnte. Celtic-spilleren har allerede spillet kampe for det engelske ungdomslandshold, men han valgte sidste år at repræsentere Danmark, hvilket var han kunne, fordi hans mor er dansk.

Her er truppen mod Slovenien og Nordirland

Kasper Schmeichel, Anderlecht
Frederik Rønnow, Union Berlin
Mads Hermansen, Leicester
Andreas Christensen, Barcelona
Jannik Vestergaard, Leicester
Joachim Andersen, Crystal Palace
Joakim Mæhle, Wolfsburg
Rasmus Nissen Kristensen, AS Roma
Victor Kristiansen, Bologna
Victor Nelsson, Galatasaray
Christian Eriksen, Manchester United
Christian Nørgaard, Brentford
Mathias Jensen, Brentford
Pierre-Emile Højbjerg, Tottenham
Robert Skov, Hoffenheim
Thomas Delaney, Anderlecht
Anders Dreyer, Anderlecht
Andreas Skov Olsen, Club Brugge
Jonas Wind, Wolfsburg
Kasper Dolberg, Anderlecht
Rasmus Højlund, Manchester United
Yussuf Poulsen, RB Leipzig

Spørgsmålet er hvordan Danmark kommer til at stille op, for Hjulmand må have fået sig en slem overraskelse i weekenden, da han så Manchester United i aktion. Her gik både Christian Eriksen og Rasmus Højlund nemlig ud med skader, og det vides ikke hvor fit de er.

Det får vi dog at se på fredag. Har skal landsholdet nemlig på deres første opgave i denne afgørende landskampspause, når Slovenien besøger Parken. Det bliver en vaskeægte gruppefinale, hvor vinderen kan være sikker på EM-deltagelse.