Expekt

Danmark sikrede sig med et uafgjort resultat mod Serbien videre avancement til EM i fodbold 2024, og værtsnationen fra Tyskland står nu over for Danmark som modstander.

Et flot resultat for Danmark, og et stort skridt for det danske landshold, der er ved at bygge noget af den stemning op som vi fandt under EM i 2021. Det satte den danske landstræner et par ord på efter kampen.

Kasper Hjulmand roser breddefodbolden i Danmark

”Jeg syntes vi skal huske at glæde os i dansk fodbold. Vi er videre fra gruppestadiet, vi er to’er i puljen, vi går videre og skal møde Tyskland. Så lad os nu lige starte med at glæde os helt vildt over det i dansk fodbold. Vi repræsenterer hele dansk fodbold. Alle de tusinder frivillige, der løber rundt hver eneste dag i foreninger og i klubber, og gør et kæmpe stort stykke arbejde. Det er jo det dansk fodbold handler om, at vi kan komme videre fra det her. Det er hele Danmarks hold. Det er vores allesammens landshold, så det skal vi først og fremmest huske at glæde os over.”

Sådan sagde Kasper Hjulmand, der altså er stolt og glad på nationens vegne over Danmarks kvalificering til knockoutfasen ved EM i fodbold 2024 og som i samme ombæring sendte roser ud til hele breddefodbolden i landet.

En flot gestus fra landstræneren, der på trods af pres altid formår at holde fødderne på jorden. Det var også en glad dansk landstræner, der nu kan se frem til et interessant opgør mod Tyskland.

Hjulmand glæder sig til at møde Tyskland

”Vi ser frem til Tyskland. Som jeg sagde inden. Jeg var meget overbevist om, at de var en af de helt store favoritter med Kroos lige puttet ned i holdet. Han giver en utrolig balance, og unge spillere der ser ud som om de finder niveauet. Men jeg har en rigtig god fornemmelse for denne kamp, og vi glæder os helt vildt. De har et godt hold, men vi har også et godt hold, og når vi spiller mod storhold, så stepper vi også lidt op selv.”

På trods af Hjulmands optimisme, bliver kampen mod Tyskland dog bliver besværliggjort af, at Danmark mister Hjulmand til gult kort. Landstræneren skal derfor finde en erstatning til midtbanespilleren, der har været en af de helt store profiler for Danmark til denne slutrunde.

Landstræneren skal finde en erstatning for Morten Hjulmand

”Vi har mange gode spillere på midtbanen, så vi er i en god situation. Morten har spillet rigtig godt, men vi har gode spillere der kan tage over. De kan måske ikke gøre det samme, men de kan spille godt. Vi havde Delaney i dag. Vi havde Nørgaard. Også Mathias Jensen, der også havde en rigtig god sæson i Brentford. Vi har gode spillere.

Er Danmark bedre mod de større nationer?

Landstræneren blev på pressemødet forholdt til, at Danmark ser ud til at være mere ovenpå, når de møder de lidt større nationer, hvortil han svarede at det danske landshold er bedre mod de nationer, der gerne vil spille fodbold.

”Jeg tror det er en fodboldkamp. Der er to hold der gerne vil spille. Der er to hold, der gerne vil frem og tilbage. Det bliver sådan en dejlig åben kamp som vi godt kan lide. Det er den type fodbold, som vores spillere er vant til at spille.

Jeg syntes vi kan se tilbage på en række kampe mod de allerstørste, hvor vi kan sige at vi kan godt lide at spille den type kampe, så jeg glæder mig bare.”

Rosende ord fra landstræneren til Eriksen, der slog rekord med landsholdet

Kasper Hjulmand sluttede af med et par flotte rosende ord til Christian Eriksen, der med hans landskamp mod Serbien i dag overhalede Simon Kjær, som den spiller med flest kampe for det danske A-landshold med sine 133 landskampe.

”Og så vil jeg ikke lige misse og hylde Christian. Han slår altså rekord i dag for flest kampe spillet for landsholdet, og en fantastisk præstation. Fantastisk spiller og fantastisk menneske og repræsentant for Danmark og dansk fodbold. Det syntes jeg kræver en stor anerkendelse.”

Sådan afsluttede en glad Kasper Hjulmand pressekonferencen efter kampen mod Serbien, og han kan altså nu kan se frem mod et brag af en fodboldkamp på lørdag kl. 21.00, hvor Danmark står over for Tyskland i Dortmund.