Expekt

Albanien overraskede alt og alle, da de allerede i det første minut kampen kom foran mod Italien, der dog kort tid efter satte den østeuropæiske nation på plads.

Italien sikrede sig tre vigtige point i deres første kamp til årets EM-slutrunde, efter at de slog Albanien 2-1. Luciano Spallettis hold sniger sig dermed op på andenpladsen i gruppe B, som Spanien fører, efter at de i kampen forinden havde vundet med 3-0 over Kroatien.

Italien sad for det meste af tiden på kampen mod Albanien, men det var på ingen måde en fejlfri kamp fra sydeuropæerne, der lavede mange fejl. Uprovokerede fejl der ellers ikke normalt kendetegner Azzurri. Italienerne viste dog også mange gode momenter i kampen, men kan være skuffede over ikke at have lukket kampen tidligere mod et albansk mandskab, der altså lykkedes med at holde Italien fra fadet i store dele af kampen.

Sådan forløb kampen

Det blev til alt andet end en god start for Italien, der allerede i første minut af kampen kom bagud mod albanerne, da Nedim Bajrami fandt netmaskerne.

Italienerne viste dog klassisk snuhed, da de i det 10. minut udlignede efter en fræk hjørnesparkskombination. Her blev der spillet kort inden Lorenzo Pellegrini fandt Alessandro Bastoni i boksen, der flot headede bolden i mål.

De azurblå fortsatte efterfølgende med et tungt pres, og allerede 6 minutter senere gav det pote, da Inters Nicolo Barella scorede på en flot first-timer lidt uden for feltet.

I det 32. minut var det dog meget tæt på også at blive 3-1. Davide Frattesi kom igennem i højre side af feltet, hvor han forsøgte sig med et veludført lop henover den albanske målmand. Bolden ramte dog stolpen, og der stod således fortsat 2-1 indtil halvlegen.

Italien kørte den hjem i anden halvleg

Italienernes dominans fortsatte i anden halvleg, hvor Albanien var presset langt tilbage på anden banehalvdel. Italien havde da også flere muligheder for at bringe sig selv yderligere i front, men det endte altså 2-1.Dog var Albaniens angriber, Rey Manaj, meget tæt på at udligne i kampens sidste minut, hvor han kom frem til en chance og loppede bolden over Donnarumma. Bolden sneg sig akkurat lige forbi stolpen, og Italien kunne altså glæde sig over tre vigtige point.

Nu venter Italiens næste opgave på torsdag kl 21.00, hvor vi får et af EM’s helt store opgør. Her venter Spanien nemlig i en kamp, der altid lover drama og spænding. Med tanke på Spaniens fremragende kamp mod Kroatien, kan vi se frem til et brag af en kamp på Veltins-Arena i Gelsenkirchen.