Expekt

Danmarks landsholdstræner, Kasper Hjulmand, har i flere omgange siden VM 2022 exit udtalt, at han vil foretage en form for selvransagelse, før den næste slutrunde. Der er flere områder hvorpå, at Kasper Hjulmand vil forsøge, at ændre kursen til EM 2024.

Danmark har lige haft en skuffende VM slutrunde og med et exit allerede i gruppespillet, var der masser af spørgsmålstegn omkring landsholdet, men ikke mindst Kasper Hjulmand. Landstræneren har foretaget flere interviews og påtalt, at der vil ske nogle ændringer til næste slutrunde, som er EM 2024.

Ingen mentale distraheringer

Noget af det som Kasper Hjulmand har påtalt, er de mentale og psykologiske udfordringer, som landsholdet stod over for, under VM 2022 i Qatar. Det var specifikt forholdende omkring armbindet og det mikroskopiske fokus omkring landsholdet der gjorde, at mange af spillerne følte sig tunge, mener Hjulmand.

Til næste slutrunde, nemlig EM 2024, hvis Danmark kvalificere sig dertil, så vil Kasper Hjulmand sikre, at der ikke er distraheringer som disse under slutrunden, og alt politisk skal afklares af DBUs bestyrelse.

Fodbold-identiten skal tilbage

Noget af det som Danmarks landshold blev kendt for under EM 2021, var den progressive spillestil som holdet gjorde udtryk for. Det mener Kasper Hjulmand, at Danmark manglede under VM 2022 i Qatar. Det skal tilbage og her gjorde Kasper Hjulmand det klart og tydeligt, at det er trænerstaben, der skal stå til ansvar for dette.

EM 2024 i Tyskland

Kvalifikationsspillet til EM 2024 i Tyskland starter allerede til Marts 2023. Danmark er i Gruppe F og her er gruppen ret overkommelig. Danmark skal som minimum komme på 2. pladsen i gruppen, for at sikre sig direkte kvalificering til EM 2024 i Tyskland.

Gruppe F
Danmark
Finland
Slovenien
Kasakhstan (X)
Nordirland
San Marino