Expekt

I dag stod den endnu en gang på EM-fodbold, hvor vi kunne se frem til tre spændende kampe.

Kroatien skuffede endnu engang mod de energiske albanere

Kroatien fik en dårlig start på turneringen, da de leverede en skuffende indsats mod Spanien i første kamp. Det var derfor vigtigt for deres chancer, at de leverede en god kamp mod de undertippede albanere. Sådan skulle det dog ikke gå. I en spændende kamp i Hamburg spillede Albanien og Kroatien således 2-2. Klaus Gjasula blev dagens helt for Albanien, da han udlignede i sidste øjeblik af tillægstiden.

Albanien imponerede med et hurtigt mål tidligt i kampen og en vedholdende indsats gennem hele opgøret. Kroatien viste forbedringer i anden halvleg, men det var ikke nok til at sikre sejren. Begge hold står nu over for afgørende kampe for at sikre deres plads i næste runde​

Skotland holder håbet i live, men mister Tierney

I en nervepirrende kamp i Köln sikrede Skotland sig et vigtigt point i en 1-1 uafgjort mod Schweiz. Skotlands manager, Steve Clarke, udtalte efter kampen, at holdet stadig er “alive” i turneringen, på trods af et knusende nederlag til Tyskland i deres åbningskamp. Scott McTominay gav Skotland føringen tidligt i kampen, men Xherdan Shaqiri udlignede hurtigt for Schweiz. Kampen bød på flere chancer, blandt andet ramte Grant Hanley stolpen for Skotland​.

Desværre for Skotland blev Kieran Tierney skadet, og han misser dermed den afgørende kamp mod Ungarn. Clarke roste dog holdets kampgejst og fremhævede Billy Gilmour og Angus Gunn for deres præstationer på banen​.

Musiala fortsætter sin fremragende form for Tyskland

Tysklands unge stjerne, Jamal Musiala, fortsætter med at imponere ved EM 2024. Han scorede det første mål i Tysklands kamp mod Ungarn, hvilket gør ham til den næstyngste spiller, der har scoret i sine første to EM-kampe. Musiala blev kåret til kampens spiller og er allerede en favorit til at blive turneringens spiller, hvis han fortsætter sin høje præstationsniveau​. Tyskland vandt 2-0 over Ungarn, og Nagelsmann udnyttede føringen til at give pauser til de bærende kræfter, mens reserverne til gengæld fik minutter i benene.

Tysklands sejr betyder også at de allerede er videre til knockoutfasen. Nagelsmann og det tyske landshold står over for Schweiz i deres sidste gruppespilskamp.

I morgen venter en spændende dag ved EM i fodbold 2024. Danmark står over for en stor udfordring, når de møder England i Frankfurt Arena, en kamp der er afgørende for deres videre færd i turneringen. Senere på aftenen vil fodboldfans kunne nyde en klassisk duel mellem Spanien og Italien i Gelsenkirchen, hvor begge hold forventes at levere en taktisk og spændingsfyldt kamp​. Eftermiddagskampen bliver mellem Serbien-Slovenien.