Expekt

Forud for dagens kæmpebrag mod England gav både Kasper Hjulmand og Gareht Southgate deres besyv på kampen. Her kom landstrænerne ind på flere spændende emner, hvor specielt den mentale del af spillet blev et omdrejningspunkt.

Mental Styrke og Erfaring

Englands landstræner, Gareth Southgate, understregede den afgørende rolle, som mentalitet spiller i store kampe. Idet han reflekterede over sit holds vækst gennem de seneste år, bemærkede Southgate: “Du skal have kvalitet, men i sidste ende handler det om mentalitet. Holdene, der vinder ting til sidst, er dem, der kan levere i de store kampe.” Han anerkendte fordelene ved at have erfarne spillere, mens han også betonede vigtigheden af at udsætte nye talenter for stressede situationer.

På samme måde fremhævede Danmarks træner, Kasper Hjulmand, betydningen af drømme og ambitioner. “Hvis du ikke drømmer stort i en stor turnering, er der noget galt. Vi er måske ikke favoritter, men at have høje ambitioner sætter vores standarder hver dag,” udtalte Hjulmand. Han reflekterede også over Danmarks smertefulde semifinalenederlag til England i sidste EM, og så det som både en lærerig oplevelse og en kilde til motivation.

Schmeichels mindes Harry Kane i Leicester og snakker motivation

Danmarks stjernemålmand, Kasper Schmeichel, mindedes at spille med Harry Kane i Leicester og roste sin tidligere holdkammerat. “Harry er en verdensklasse angriber. Han arbejder utroligt hårdt og er en af de bedste i verden,” sagde Schmeichel, der altså har stået over for Englands stjerneangriber mange gange både på træningsbanen og senere hen, da den engelske landsholdstjerne skiftede til Tottenham.

Angående motivation fremhævede Schmeichel betydningen af et EM samt det at vinde og fejre sejre med fans. “Den største motiverende faktor for mig er at spille endnu et EM med Danmark. At fejre med vores fans efter en sejr er et stærkt billede i mit sind,” delte han og understregede de personlige og kollektive ambitioner, der driver holdet.

Om Schmeichel og resten af de danske drenge får mulighed for at fejre med de danske landsholdsfans finder vi ud af senere i dag, når der kl 18.00 fløjtes op til topbrag i gruppe C i Frankfurt.