Expekt

Efter en skuffende kamp for Danmarks vedkommende mod Slovenien ved EM 2024 delte den danske landstræner, Kasper Hjulmand, sine tanker og refleksioner i en åbenhjertig samtale i mixed zone efter kampen.

Selvom kampen endte uafgjort, fremhævede Hjulmand de positive aspekter og udtrykte optimisme for den næste vigtige kamp mod England.

Kasper Hjulmand lagde vægt på, at selvom Danmark ikke lykkedes med at fastholde føringen efter en god start, skal holdet stadig holde hovedet højt. “Vi har klart mistet et par point her, men vi skal op med hovedet. Vi er formentlig en sejr fra at gå videre i turneringen, og det er det, vi skal have i hovedet. Vi har to spændende kampe, og vi må have hovedet op og masser af energi ind endnu, sagde Kasper Hjulmand efter kampen.”

Mangel på energi?

Hjulmand blev sidenhen spurgt, om der manglede energi i åbningskampen, men her forklarede Hjulmand, at det er en kombination af forskellige faktorer. “Jeg tror det er lidt en kombination af, at man vil så gerne gøre det, og så har vi nogle ret store muligheder i første halvleg. Jeg har lige siddet og set dem igen. Selvfølgelig Rasmus (Højlund)’s store chance. Vi har sådanne situationer, hvor vi godt kan score, og når man så ikke får det gjort færdigt, så kommer det lidt. Specielt da Sesko sparker den på stolpen. Lige derefter kommer der nogle minutter, hvor vi spiller lidt ængsteligt, og det kan godt tolkes som mangel på energi.”

Hvad kan Danmark tage med til kampen mod England?

På trods af Danmarks lidt flade resultat, er der stadig gode ting at tage med til kampen mod England på torsdag. En kamp der kan blive afgørende for Danmarks chance om videre deltagelse i turneringen.

Hjulmand fremhævede de elementer fra første halvleg, som han mener kan tages med videre til næste kamp. “Jeg syntes, vi fik ramt nogle rigtig gode positioner at spille i. Vi var stærke centralt med fire positioner derinde. Morten (Hjulmand) og Højbjergs evne til at kontrollere kampen og få samlet spillet inde på midten var fremragende. Der var kun et par gange, hvor vi forsøgte for småt og mistede bolden, hvilket gav dem muligheder for kontraangreb. Men generelt syntes jeg, vi havde godt styr på dem, og der var mange opløftende ting i den første halvleg, den første time.”

Om Danmark i samme ombæring får held med at kontrollere spillet på midtbanen mod Englands stjernespækkede hold, må vente at se. Det bliver dog på ingen måde en nemmere opgave at holde styr på navne som Jude Bellingham og Declan Rice.

Målet er at vinde en af de næste to kampe

På trods af det, går danskerne stadig på banen med målet om at vinde. Det slog landstræneren fast, da han sagde, at målet for Danmark er at vinde en af de sidste to kampe, hvilket ifølge Kasper Hjulmand burde være nok til at gå videre fra gruppen.

Trods ligheden med sidste slutrunde til VM i Qatar, hvor Danmark blev slået ud efter at have få et enkelt point i første kamp før mødet med gruppens sværeste modstander, som dengang var Frankrig, forbliver Hjulmand optimistisk. “Jeg tror på, at vi kan vinde en af de to næste kampe. Der var opløftende ting i kampen, og man kan jo bare sidde og kigge den der chance Rasmus (Højlund) har i anden halvleg igennem og tænke okay, det er jo millimeter fra at det er et helt andet ende scenarie.”

Det blev altså ikke til den åbning, som vi alle havde håbet på for Danmark, men den danske landstræner holder stadig hovedet højt, og mulighederne for Danmarks videre deltagelse eksisterer altså stadig. Danmark står dog overfor en enorm udfordring på torsdag, når der kl. 18.00 fløjtes i gang i Frankfurt mod England.