Expekt

Gruppespillet ved EM 2024 er nu overstået, og 16 af de 24 hold, der deltog i mesterskabet, kan nu forberede sig på næste fase af turneringen. I mellemtiden vil otte nationer pakke deres tasker og se deres EM-eventyr slutte her.

Der var spænding lige til det sidste i gruppe F, hvor tre hold kæmpede om andenpladsen og en plads ved siden af Portugal. I sidste ende blev det Tyrkiet, der avancerede via andenpladsen, efter at have taget tre point i deres kamp mod Tjekkiet efter et sent åbningsmål. Dette blev kombineret med slutresultatet mellem Portugal og Georgien, hvor slutresultatet blev 2-0 i Georgiens favør.

Vi skulle også have færdigspillet de sidste to gruppespilskampe, før det stod klart, hvem der stod tilbage som de bedste treere på tværs af grupperne. Slovenien, Holland og Slovakiet var allerede videre, men slutresultatet mellem Tyrkiet og Tjekkiet betød, at det var Georgien, der tog den sidste plads i ottendedelsfinalen.

Oversigt over tredjepladserne fra gruppespillet ved EM 2024

Holland, 4 point
Georgien, 4 point
Slovakiet, 4 point
Slovenien, 3 point
Ungarn, 3 point
Kroatien, 2 point

Vi har derfor nu overblikket over alle ottendedelsfinalerne, som vi har opsummeret nedenfor. Den første ottendedelsfinale bliver spillet på lørdag.

Alle ottendedelsfinaler ved EM i fodbold 2024

Lørdag den 29. juni

18:00
Schweiz-Italien
Det olympiske stadion, Berlin

21:00
Tyskland-Danmark
Westfalenstadion, Dortmund

Søndag den 30. juni

18:00
England-Slovakiet
Arena AufSchalke, Gelsenkirchen

21:00
Spanien-Georgien
RheinEnergieStadion, Köln

Mandag den 1. juli

18:00
Frankrig-Belgien
Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf

21:00
Portugal-Slovenien
Waldstadion, Frankfurt

Tirsdag den 2. juli

18:00
Rumænien-Holland
Allianz Arena, München

21:00
Østrig-Tyrkiet
Red Bull Arena, Leipzig