Expekt

Portugal er videre til kvartfinalen ved dette års EM efter en yderst besværlig og bøvlet kamp mod Slovenien, der trak Portugal helt ud i straffesparkskonkurrence.

Cristiano Ronaldo lignede en knækket mand, da han i forlænget spilletid ikke formåede at omsætte et straffespark til mål, da der var allermest brug for det. Han kunne dog smile senere, da han satte bolden forbi Jan Oblak i målet i straffesparkskonkurrencen, mens den portugisiske målmand, Diogo Costa, rev hele tre redninger ud af posen.

Ronaldo var knust

Det var stærke scener, da den portugisiske legende brød sammen på banen, og det symboliserede meget godt hvordan Portugals aften havde foregået. Slovenerne holdte stand som de har gjort gennem hele slutrunden indtil videre inklusiv mod Danmark, hvor Hjulmands tropper også havde gevaldig svært ved at nedbryde dem.

Det betød at nærmest ligemeget hvad Portugal gjorde, så kunne de ikke finde vej til de slovenske netmasker. Det var ellers ikke fordi de ikke prøvede. Portugiserne lagde et tungt pres fra kampens begyndelse, hvor de med indlæg forsøgte at finde Cristiano Ronaldo, der også var få centimeter fra at få hovedet på bolden fra et fremragende indlæg fra Bernardo Silva. Bolden ville dog ikke ind over stregen.

Slovenien gjorde livet svært for Portugal

De slovenske spillere skal også krediteres for at have holdt godt stand mod de portugisiske verdensstjerner, der altså blev mere og mere frustrerede som kampen skred frem. De var også ekstremt tæt på at komme i front i det 110. minut, hvor Pepe gled og spillede bolden til Sesko, der fik frit løb mod mål. Det lykkedes ham dog ikke at omsætte chancen til mål, og tiden løb efterfølgende ud.

Portugal og Ronaldo skal nu se om de kan få hul på bylden i kvartfinalen mod Frankrig fredag aften. Frankrig der i øvrigt ikke har scoret i åbent spil endnu til denne slutrunde, så trods Portugals målløse aften, så kan de glæde sig over at Frankrig tilsydenladene også har svært ved at score mål.