Expekt

Det var to vidt forskellige udgangspunkter vi så i kampene fra Gruppe B, hvor Spanien stillede med reserverne mod Albanien, mens Italien kæmpede for livet mod Kroatien.

Spanien scorer maksimumpoint i Gruppe B

Spanien sendte B-holdet på banen mod Albanien i en kamp, der var ligegyldig for Spaniens vedkommende, da de allerede havde vundet gruppen. På trods af det leverede de spanske reserver en fornem præstation, hvilket var nok til at sikre endnu en sejr til La Roja. 1-0 blev det til efter et flot mål fra Ferran Torres. Spanien sikrer dermed fuld pointhøst i EM’s gruppe B.

Dette resultat garanterer også, at Danmark med en uafgjort kamp mod Serbien tirsdag vil kvalificere sig til EM’s ottendedelsfinaler som en af de bedste tredjepladser.

Danmarks mulige avancement skyldes deres bedre målscore sammenlignet med Ungarns og flere opnåede point end Kroatien, som afslutter gruppespillet som nummer tre i gruppe B. Et nederlag til Spanien fra Albanien ville have givet den tredjeplads i gruppen fire point.

Italien sikrer andenpladsen dybt inde i overtiden

I den anden kamp i gruppe B var der lagt op til drama, da Kroatien stod overfor Italien. Det blev som forventet en taktisk affære mellem to hold, der ikke ville sætte noget over styr. Vi skulle derfor frem til anden halvleg før første scoring kom. Luka Modric kom således på tavlen for kroaterne, og det lignede herfra længe et tidligt exit til Italien. Sådan skulle det dog ikke blive. I det 98. minut dukkede Zaccagni nemlig op og sendte bolden i kassen. 1-1 endte kampen, hvilket betød at Italien sneg sig op på andenpladsen.

Sådan endte stillingen i Gruppe B

  1. Spanien, 9 point
  2. Italien, 4 point
  3. Kroatien, 2 point
  4. Albanien, 1 point