Expekt

Spanien spillede deres måske bedste kamp ved denne EM-slutrunde, da de her til aften satte tingene på plads over for Georgien. 4-1 blev det, men det kunne sagtens have været meget værre for Georgien.

Det spanske landshold har for alvor spillet sig varme til dette EM, og de er nu klar til en kvartfinale mod værterne fra Tyskland efter en reel fodboldopvisning søndag aften. Godt nok mod Georgien, men stadig. Der stod Spanien over alt i kampen lige fra første sekund, hvor de overfaldte de stakkels georgiere, der ellers har leveret flot fodbold til EM, og senest også formåede at slå Portugal.

Stik mod spil og chancer blev det dog Georgien, der chokerede med at komme i front efter 18 minutters spil. En kontra førte til et indlæg som uheldigt ramte spanske Le Normand, der altså blev noteret for et selvmål. Det chokerede spanierne, der i de efterfølgende minutter lige skulle finde sig selv igen.

Rodri udligner kort før pausen

Dog lykkedes det Rodri at udligne med et flot langskudsmål. Spanierne kunne derfor gå til pause med 1-1, og anden halvleg skulle vise sig at blive ekstra lang for Georgien, der ikke kunne holde de spanske driblere fra fadet. Både Lamine Yamal og Nico Williams var forrygende og forvoldte store problemer for den georgianske defensiv. Det var også den blot 16-årige Yamal der stod for oplægget til Spaniens 2-1 scoring, da han med et smukt indlæg fandt Fabián Ruiz, der sendte bolden i kassen.

Nico Williams med smuk kasse

Hernæst leverede Nico Williams et af de flotteste mål ved slutunden, da han på en Mbappésk kontra satte det georgiske forsvar inden han smadrede bolden op i nettaget uden chance for målmanden. Både Yamal og Williams udfordrede konstant Georigen, der altså er ude af EM efter at have leveret en solid indsats ved deres første EM nogensinde.

Nu er det op til spanierne til at lade batterierne op, inden de på fredag møder værterne fra Tyskland i hvad der lover at blive et brag af en kvartfinale. Det er de måske bedste to nationer til denne slutrunde indtil videre der mødes, og med så mange gode offensive spillere på banen kan det ikke andet end undgå at blive spændende.

Kampen fløjtes i gang kl. 18.00 på fredag på MHPArena i Stuttgart.