Expekt

Danmark lagde godt ud med et højt pres på slovenernes banehalvdel, hvor tingene flød pænt for Hjulmands tropper. Vi skulle derfor heller ikke længere end frem til det 17. minut, før der stod 1-0 til de rødhvide.

Det skete på et fremragende mål af Christian Eriksen. Bolden kom ind til Wind, der med et nærmest brasiliansk touch vingede bolden af til Eriksen, der køligt tæmmede den med brystet inde i feltet og smadrede bolden i nettet med en smuk flugter. 1-0 til Danmark der altså fik en fantastisk start på denne EM-slutrunde.

Eriksen scorer EM-mål 1.100 dage efter hjerteanfald i Parken

En start der også står i stor kontrast sammenlignet med EM tilbage i 2021, hvor vi alle husker, hvad der skete med Eriksen i den første kamp mod Finland i Parken den 12. juni. Derfor var det også et ekstra flot øjeblik, da Danmarks 10’er i dag, 1.100 dage efter hans hjerteanfald i Parken, sendte bolden i kassen mod Slovenien, i hvad der altså var Danmarks første mål ved denne slutrunde.

Desværre for Danmark gik tempoet lidt ud af kampen herefter, og på trods af et par chancer hist of pist lykkedes det altså ikke danskerne at øge føringen. Hjulmands tropper gik således til pause med en lettere skuffende 1-0 føring, og man sad lidt med en følelse af, at de skulle have udnyttet deres momentum i første halvleg.

Danmark lukkede Slovenien ind i kampen

Det gjorde de ikke, og spændingen blev dermed holdt i live, da slovenerne i anden halvleg havde flere lige ved og næsten-øjeblikke. Det blev for Danmark desværre også omsat til mål, da Janza scorede fra en flugter i det 77. minut. En flugter der blev afrettet af Hjulmand, og dermed efterlod Schmeichel uden chance i målet.

Efter en flot start for Danmark kørte det hele derfor ud i sandet, og tre vigtige point mod gruppens på papirets svageste modstander blev tabt og i stedet reduceret til et point.

England venter i svær kamp på torsdag

Danmark kan nu se frem til en gigantisk opgave på torsdag kl. 18.00, når modstanderen hedder England. Her bliver Danmark for alvor sat på prøve. Sammenlignet med Slovenien der ligger nr. 57 på FIFA’s verdensrangliste, så skal de op mod verdens nummer fire samt EM-sølvvinderne fra sidste EM-slutunde.