Expekt

Tyskland satte i EM’s første kamp fredag aften en tyk streg under, at det i særdeleshed er et hold der skal holdes ekstra øje med til sommerens slutrunde.

Værtsnationen der ellers har været skidt kørende i de seneste par år, leverede en absolut fremragende kamp på Bayern Münchens hjemmebane, Allianz Arena, fredag aften mod et skotsk landshold, der slet ikke kunne hamle op med de hurtige og sammenspillede tyskere.

Lige fra første sekund blev bolden sparket langt op på Skotlands banehalvdel, hvor den nærmest blev hele første halvleg.

Det var altså en utrolig stærk start fra tyskerne, der fra første fløjt lagde et tungt pres på Skotland. Det lugtede hurtigt af mål, og på trods af et meget kort overtag fra Skotland, skulle vi ikke vente længere end 10 minutter på kampens første mål.

Floran Wirtz med første scoring

Den blot 21-årige Florian Wirtz der kommer fra en fremragende sæson i Bayer Leverkusen, åbnede ballet med en flot scoring. Han scorede med en first-timer fra kanten af feltet efter en skarp aflevering fra Kimmich. Den skotske målmand nåede akkurat at få handsken på, men det var ikke nok til at holde bolden ude af målet. 1-0 til værterne, der på trods af føringen på ingen måde trykkede på bremsen.

Blot 8 minutter efter gjorde det andet 21-årige stortalent, Jamal Musiala, det til 2-0 til stor glæde for hjemmepublikummet i München. Bayern München-spilleren modtog bolden inde i feltet, hvor han med stor selvtillid placerede den øverst i målet uden mulighed for den skotske målmand, der altså kom på noget af en opgave mod tyskerne, der hele aftenen lignede et hold, der ville bevise en pointe.

Jamal Musiala følger op med 2-0 mål

2-0 var ikke nok, og tyskerne fortsatte deres tunge dominans. Allerede efter 25 minutters spil, blev der fløjtet straffespark til Tyskland, da Musiala blev nedlagt på kanten af feltet. VAR trådte dog til og reddede skotterne. I stedet fik Tyskland en fremragende mulighed tæt på målet, men det blev dog ikke omsat til en scoring, da Skotlands målmand var på pletten.

To minutter før pausen blev ondt dog gjort til værre for Skotland, da Perteous lavede straffespark på Gündogan efter en grim tackling med begge fødder, hvilet også blev takseret med et rødt kort efter et VAR-check. 3-0 til Tyskland efter Kai Havertz med stor selvtillid omsatte straffesparket til mål.

Füllkrug med tordenhug til 4-0 i anden halvleg

Niclas Füllkrug der kommer fra en gennembrudssæson hos Borussia Dortmund blev skiftet ind i anden halvleg, hvor både Kai Havertz og Florian Wirtz fik et hvil til fordel for Dortmund-angriberen samt Leroy Sané, der også kom på banen.

Dortmund-bomberen skulle ikke bruge længe før han bevidste sit værd over for den tyske landstræner, Julian Nagelsmann. Efter at have modtaget bolden i feltet, smadrede angriberen med det utroligt tyske navn bolden op i krydset. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang vi ser den tyske 9’er til denne slutrunde. Hvis han fortsætter sådan, bliver det svært for Nagelsmann at holde Füllkrug ude af den tyske startellever.

Tyskland på cruise control

Nagelsmann udnyttede til fylde Tysklands 4-0 føring, og sørgede for at give minutter til så mange spillere som muligt. Det betød at spillere som Kai Havertz, Florian Wirtz, Jamal Musiala og Toni Kroos alle fik tidligt fri, mens det til gengæld blev til minutter for Niclas Füllkrug, Leroy Sané, Emre Can samt landsholdslegenden Thomas Müller.

Det var tydligt at den tyske landstræner havde øjnene rettet mod tyskernes næste opgave mod Ungarn på onsdag i Stuttgart. En kamp som tyskerne kommer til med enorm selvtillid efter at Skotland blev tryglet i EM’s første kamp.

Dog fik skotterne et trøstemål at gå hjem på, da Rüdiger uheldigt scorede et selvmål med hovedet. En lille rids i lakken for Tyskland, der dog slog tilbage kort før slutfløjtet, hvor Emre Can scorede med et følt skud ude fra feltet. Tyskland kan dermed glæde sig over en fremragende kamp og en noget nær perfekt start på EM-slutrunden 2024.