Expekt

Lige som det så ud til at Schweiz skulle levere en kæmpe overraskelse mod Tyskland, dukkede Niclas Füllkrug op og udlignede for værstnationen langt inde i overtiden.

Dortmund-angriberen tvang derfor sportsjournalister verden over til at omskrive deres artikler, eftersom hans mål fik afgørende betydning for Tyskland og Schweiz.

Før hans mål lå Schweiz med deres 1-0 føring nemlig nummer et i Gruppe A, og det lignede derfor længe at Schweiz skulle blive modstanderen i ottendelsfinalen for andenpladsen i Gruppe C, som muligvis bliver Danmark.

Dog kan Danmark indtage stadig nå at indtage førstepladsen i Gruppe C, hvis alt flasker sig.

Tyskland med svag indsats

Det var et tysk hold, der på ingen måde leverede på så højt et niveau, som de ellers har præsteret i turneringens første to kampe. Schweiz kom foran i det 28. minut takket være et mål fra Ndoye, og derfra havde tyskerne enorme problemer med at dirke de kompakte schweizere op. Det lignede altså længe en choksejr indtil Füllkrug dukkede op i det 92. minut med et fremragende hovedstød og ændrede tyskernes skæbne.

Ungarn slår Skotland efter scoring i det 100. minut

I den anden kamp i Gruppe A skulle vi vente endnu længere på en afgørelse. Faktisk skulle vi helt hen i det 100. minut, før der faldt en scoring. Det blev til ungarerne, der dermed indtager tredjepladsen, mens Skotland altså havner sidst.

Sådan ser den endelige stilling ud i Gruppe A

  1. Tyskland, 7 point
  2. Schweiz, 5 point
  3. Ungarn, 3 point
  4. Skotland, 1 point

Tyskland skal som vindere af gruppe A nu spille mod toeren fra Danmarks Gruppe C i en kamp der bliver spillet i Dortmund. Schweiz der endte på andenpladsen i Gruppe A skal spille mod andenpladsen fra Gruppe B, der tæller Spanien, Italien, Kroatien og Albanien. Det ligner på forhånd at det bliver italienerne der indtager andenpladsen, men svaret finder vi først i morgen, der kl 21.00 bliver fløjtet til kamp i gruppe B, hvor Spanien møder Albanien, mens Italien står overfor Kroatien.