Expekt

Mange havde set frem til EM-fyrværkeri mellem Frankrig og Holland, men kampen der blev spillet uden Mbappé endte desværre i noget af en målfuser.

Hvis der er en ting vi ikke har manglet ved dette EM, så er det mål. Lige præcis den ingrediens manglede dog i aftenens kamp, der blev spillet uden Mbappé, der sad ude på bænken med en brækket næse. På trods af det manglede der ikke drama i kampen, som Holland havde vundet, hvis det ikke havde været for en VAR-beslutning, der nok vil blive diskuteret i Holland i morgen. Begge hold står nu med fire point i Gruppe D efter turneringens første 0-0 kamp.

Spildte chancer og manglende effektivitet

Frankrig, der spillede uden deres stjernespiller Kylian Mbappé, der sad på bænken på grund af en brækket næse, havde svært ved at udnytte deres muligheder. I hans fravær førte Marcus Thuram angrebet, hvor han blev flankeret af Dembélé og Griezmann. Det var dog ikke nogen yderligere succes, og der var specielt stor utilfredshed at spotte hos Mbappé ude fra bænken. Antoine Griezmann havde to gyldne chancer for at score, men formåede ikke at omsætte dem. I det 14. minut fandt et indlæg fra Rabiot Griezmann seks meter fra målet, men han kunne ikke få styr på sine fødder i tide. Senere efter en spilning fra Kanté, stod Griezmann én-mod-én med målmanden, men igen blev chancen forspildt.

Hollandsk modstandskraft og annulleret mål

Holland, under ledelse af Ronald Koeman, leverede en solid defensiv indsats og så farlige ud på kontraangrebene. Milans Mike Maignan, der vogtede Frankrigs mål, havde travlt med at redde forsøg fra Jeremie Frimpong og Cody Gakpo. Kampens mest kontroversielle øjeblik kom i det 69. minut, da Xavi Simons troede, han havde scoret sejrsmålet. Hans mål blev annulleret efter en lang VAR-gennemgang, fordi Denzel Dumfries var i en offside-position og spærrede Maignans udsyn, da han forsøgte at redde bolden. En hændelse der nok vil blive snakket om i morgen i Holland.

Stillingen i Gruppe D

Det uafgjorte resultat efterlader begge hold med fire point i toppen af Gruppe D. Østrig ligger tæt bagved med tre point efter deres sejr over Polen. De sidste gruppekampe vil se Frankrig tage imod Polen, mens Holland skal møde Østrig i, hvad der bliver afgørende opgør for alle holdene.

Kampen var på trods af de manglende mål langt fra kedelig. VAR viste sig endnu en gang at være en afgørende faktor, da hollænderne blev nægtet en vigtig sejr. Begge hold viste glimt af deres potentiale, men uden virkelig at imponere. Afgørelsen i Gruppe D finder sted på tirsdag kl. 18.00, hvor alle nationerne fra gruppen skal i spil. Samme dag som Danmarks gruppe bliver afgjort.